Conferències i Tallers

 

Vivencials i a mida del que necessites

Paraules al voltant del món

Amb el fil conductor de la participació a la regata Barcelona World Race 2007-08 treno un discurs modulable i adaptable a les necessitats del client i de l’auditori. La meva formació i trajectòria polifacètica de navegant oceànic, de coach i de gestor d’empreses i d’equips em permeten empatitzar amb els qui m’escolten. Aporto una visió molt àmplia, holística i gens dogmàtica dels esdeveniments del dia a dia. Alguns dels missatges que faig arribar són:

  • Gestió de crisis: Descobrir oportunitats en les crisis
  • Gestió d’equips: Afrontar els conflictes i les diferències
  • Motivació i Implicació: Compromís amb els somnis
  • Gestió del risc i la por: Convertir la por en una aliada
  • Resiliència: Resistir amb saviesa
  • Flexibilitat: Adaptació a l’entorn
  • Aprenentatge: Saber beure de la font inesgotable dels errors
  • Gestió dels èxits: El risc de l’autocomplaença
  • Lideratge: Generar il·lusió al voltant nostre
  • Valors: Eines per decidir amb sentit

Emprendre

Agafant l’exemple de la meva trajectòria, en la que s’encadenen arribades a port mediàticament reconegudes i enfonsaments dolorosos, il·lustro una història amb la que és fàcil identificar-s’hi. Explico que ser emprenedor no vol dir tirar endavant una empresa i ser empresari. Emprendre vol dir caminar amb la intenció d’assolir algún objectiu i això està a l’abast de tots. Emprendre és, finalment, acceptar el repte de la por.  Els somnis, els valors, l’aventura i la por s’ajunten en la meva conferència per explicar que l’únic verdader èxit és la fidelitat a una forma de caminar i la humilitat per aprendre de tot el que ens passa pel camí.

El fracàs: una oportunitat de créixer

En la nostra cultura, el fracàs està tan mal acceptat com menystingut. No ens adonem del gran valor que té un fracàs viscut en primera persona si sóm capaços de gestionar-lo adequadament. No és fàcil perquè la pressió social és tan forta que acabem jutjant-nos nosaltres mateixos amb duresa quan reconeixem trobar-nos en un fracàs. Hi ha camins i eines per aprendre a gestionar els nostres fracassos. Junt amb el Pep Marí, psicòleg del rendiment, dinamitzem un taller en el que, a partir d’una experiència real, removem els assistents portant-los a qüestionar-se la seva actitud davant les ensopegades. Amb aquest taller volem dignificar el fracàs i davant la impossibilitat de tornar enrera veure’l com una oportunitat per aprendre i créixer com a persones.

Escoles

Parlar i compartir amb nens i adolescents és una gran lliçó. Amb ells emprenc un viatge en el que els invito a qüestionar-se a si mateixos i a ser crítics amb el que els hi arriba de fora. Els estimulo a la innovació i a creure en els somnis fent-els-hi veure que l’essència està en el camí perquè de vegades, els somnis, no s’assoleixen. Els hi parlo de l’eina dels valors centrant-me especialment en la generositat, l’acceptació, l’aprenentatge, la confiança, la resiliència, la humilitat i la passió.

Empreses amb qui ja ho he compartit

Abertis, Novartis, BBVA, Grupo Intercom, Hachette, Sandvik, Port Tarragona, Gaes, Endesa, AST Modular, Assistència Sanitària, Ubisoft, Suez, Manent & Casanovas, Vanderlanden, Asc. Esp. Búsqueda y Selección, Fundació Agbar.

Centres educatius amb qui ja ho he compartit

Esade, EADA, Cruyff Institute, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat Rovira Virgili, Universitat Ramón Llull, Escola del Mar, Facultat de Nàutica, Jesuïtes de Sarrià, Sagrat Cor, Artur Martorell, Onze de setembre