2016-17 Rescat de refugiats en el Mediterrani

Responsabilitats i tasques

  • Capità i cuiner a bord del veler “Astral”
  • 1er oficial a bord del remolcador “Open Arms”

L’estiu del 2016 embarco a bord del veler “Astral” de la ONG Open Arms. Sota el comandament de l’Andreu Rul·lan exerceixo a bord funcions de mariner i cuiner. Cada 15 dies ens canviem i quan l’Andreu torna a casa, assumeixo el rol de capità i segueixo fent tasques a la cuina. Durant 2 mesos estic a bord participant en el rescat de les pasteres que surten de les costes de Libia rumb al nord. Totes les operacions es fan sota la coordinació del MRCC de Roma  (Maritime Rescue Coordination Centre). La nostra feina és localitzar embarcacions de refugiats, acostar-nos a elles amb les semi-rígides, assegurar els migrants donant-els-hi armilles salvavides i posteriorment, seguint les instruccions que se’ns donaven des de Roma, els transferiem a l’embarcació que ens indicaven. La nostra

capacitat per embarcar gent era limitada. Tot i així un dia no ens queda més remei i tenim a bord més de 200 persones. Les històries personals de cadascún d’ells són demolidores.

La primavera del 2017 embarco a La Corunya en el remolcador “Open Arms”. Participo en el final de l’acondicionament de l’embarcació i a finals de juny posem rumb al Mediterrani per iniciar les tasques de rescat. Estic embarcat fins finals de novembre assumint a bord el rol de 1er oficial. L’operatiu que seguim és molt semblant al que feiem amb l'”Astral”. Ara bé, les dimensions del remolcador ens permeten embarcar migrants i els traslladem nosaltres a les costes italianes on els desembarquem.